Tuesday, December 14, 2010

Şeker Hamuru Kaplamalı Pasta

(Önden minik bir uyarı; yapımı baya uzun bir vakit gerektiriyor.)

Pasta Yapımında Kullanılan Sünger Kek (Sponge Cake) için Malzemeler:

  • 8 Yumurta sarıları ve beyazları ayrılmış
  • 1 Su bardağı şeker
  • 3/4 Su bardağı un
  • 1/4 Su bardağı mısır nişastası
  • 1/2 Çay bardağı eritilmiş tereyağı/margarin
  • 2 Çay kaşığı vanilya esansı (Home Spa-Tünel'den alınmıştı,aktarlardan da kolayca bulunabilir) 
Hazırlanışı:

Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlıyoruz ardından kekin hazırlanmasına geçiyoruz.


Yumurta sarılarını çırpma kabına alıp krema kıvamına gelene kadar yüksek devirde,mikserle çırpıyoruz.1 dakika kadar daha çırptıktan sonra 2 yemek kaşığı şeker ilave ediyoruz,sonra da vanilya esansını.


Karışımı başka bir kaba alıp karıştırma kabını ve mikserin aparatlarını iyice temizliyoruz yumurta beyazlarının çırpılma sırasında iyice köpürebilmesi için kapta başka malzeme kalmaması gerekiyor.


Yumurta beyazını da mikserin yüksek deviriyle önce köpük sonra da koyu krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.Bir yandan da şekeri yavaş yavaş ilave ediyoruz.




İki ayrı karışımı birbirine ekleyip spatulayla yavaşça karıştırıyoruz.Kıvamın bozulmaması için çok sert davranmamanızı öneririz.


 Karışıma un ve mısır nişastasını da süzgeçten geçirerek ekliyoruz yine bir yandan hafif hafif karıştırmaya devam ediyoruz .

Son olarak da erimiş yağı da yemek kaşığıyla azar azar ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.

Karışımı fırın kabına alarak  180 derece ısıtılmış fırına yerleştiriyoruz,kabın altına fırın kağıdı koymayı ihmal etmeyin soğumasını bekleseniz bile çıkartmak zor olabilir bizimkinde öyle oldu da  :) Kek için yuvarlak,kare ya da kalp şeklindeki kalıplardan kullanabilirsiniz.



45-60 dakika kadar sürede kek hazır olacaktır,tahta bir çubuk batırarak içinin tamamen pişip pişmediğini anlıyoruz.

 Keki soğuduktan sonra keskin bir bıçakla kenarlarını sıyırarak kaptan çıkarıyoruz.




Pasta kreması (Buttercream) için malzemeler:

  • 120gr margarin (tereyağıyla yapınca çok ağır oluyor)
  • 280gr pudra şekeri 
  • 2 çay kaşığı vanilya esansı
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • Yarım paket kakao
Margarini oda sıcaklığındayken tahta kaşıkla iyice yumuşatıyoruz ve pudra şekeri ekliyoruz,bu noktada mikserle devam edebiliriz.Sıcak suyun içine kakao ve vanilya esansını ekleyip karıştırıyoruz.Şekerli yağ karışımına ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Hazırlanan karışımı buzdolabında bir süre bekletiyoruz.




Keki ortasından tabana paralel olarak kesiyoruz.



Keki 1 çay bardağı süte karıştırdığımız 1 tatlıkaşığı kahveli karışımla ıslatıyoruz.


Kekin kestiğimiz yüzeylerini kremayla kaplıyoruz,marshmallowları da minik minik kesip üzerine yerleştiriyoruz,istenilen malzeme eklenip, çıkarılabilir.


Diğer parçayı da üzerine kapatıp kalan kremayla üstünü de kaplıyoruz. Buzdolabına gönderiyoruz.


Kaplama için :
Beyaz,Yeşil,sarı,pembe,mavi şekerhamuru.



Beyaz şekerhamurunu; açacağımız yüzeye birazcık pudra şekeri serpip, oklava yardımıyla pastanın üzerini kaplayacak büyüklükte açıyoruz.

Sonrası da  hayalgücü,elbecerisi vs destekli hayvancık,böcek,çiçek yapmak suretiyle süslemeye kalıyor.



Tadına bakılmış haliyle :