Monday, January 24, 2011

Mezgitli Makarna & Parmesanlı Kıtır Ekmekli Semizotu






Mezgitli makarna malzemeler :

  • 2 adet domates
  • 10gr siyah zeytin
  • 1 diş sarımsak
  • 10gr dolmalık fıstık
  • Taze fesleğen     
  • 200gr mezgit
  • Barilla Castellane makarna  
  • tuz,karabiber                            

Hazırlanışı:





Domateslerin üzerini çarpı şeklinde kesip kaynar suya atıyoruz.Bu şekilde haşlandıktan sonra kabuklarınnı soymak daha kolay olacak.






1 dakika sonra domatesleri sudan alıp,kabuklarını soyup,küp küp doğruyoruz.



 
Bu arada taze balıklarımızı temizlenmiş aldığımızdan doğrudan kesme işlemine geçiyoruz :)





Zeytinlerin de çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğruyoruz.



Makarna sosunu hazırlayacağımız tavaya zeytinyağı koyup bir diş sarımsağı pembeleşene kadar yağda çeviriyoruz.Mezgitleri de tavaya alıp sarımsakla beraber sularını salana kadar pişiriyoruz.
 Balık suyunu saldığında sarımsağı tavadan alıp zeytinleri ekliyoruz
.

Son olarak da domates ve fıstığı ekliyoruz.


Tuzu ve biberi ekledikten sonra bir yandan da kaynamış tuzlu suya makarnaları atıyoruz.


Makarnalar da  7-8 dakika haşlandıktan sonra taze fesleğen ve mezgitli sosla servis ediyoruz.


Semizotu salatasını da eşzamanlı hazırlamak gerekiyor tabi ama tarifler karışmasın diye makarnadan sonra yazdık, bir de mutfakta tek kişi çalışıyorsanız salatayı önce yapıp dolapta bekletebilir servisten hemen önce sosunu dökebilirsiniz gayet mantıklı.



Parmesanlı kıtır ekmekler için malzemeler: 

  • İnce dilimlenmiş 5 dilim ekmek
  • Parmesan
  • Pul biber
  • Zeytinyağı (extra virgin)
  • Fesleğen, Kekik   

Hazırlanışı :
Zeytinyağını tavaya alıyoruz kekik ve fesleğenle yağı biraz ısıtıp dilimlenmiş ekmekleri koyuyoruz ekmekler zeytinyağını bulandıktan sonra,yassı bir kaba parmesan ve pulbiber karışımını hazırlıyoruz.


Ekmek dilimlerinin iki yüzünü de parmesanla kaplayıp tavada hafif kızdırdığımız yağa bir kez daha atıyoruz iyice çıtırlaştıklarında alıyoruz.




Ballı mayonezli semizotu salatası malzemeleri:

  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Ceviz
  • Ezine peyniri
  • Semizotu 

Hazırlanışı: 


Semizotlarını yıkayıp yaprakları saplardan ayırıyoruz.







 Peynirleri  kesiyoruz,bu kısım çok karışık olduğundan bir fotografla yardım edelim :P

Cevizleri ve peyniri semizotlarına karıştırıp ekmek dilimlerinden de birini küp küp kesip salataya ekliyoruz.


Sos için de 1 yemek kaşığı bala 1 yemek kaşığı mayonez ekleyip iyice karıştırıyoruz.




 
Sosu da ekledikten sonra salata hazır !



 Bir küçük not: Salatanın lezzeti makarnanın önüne geçebilir ...


Afiyet olsun !