Tuesday, October 16, 2012

Kahvaltıya Yetişecek Hızda Hazır Olan Yumurtalı Ekmekler(French Toast)




Hafta içi kahvaltılarında brunch havası estiren dünyanın en pratik lezzetini iki dakika şuraya yazmak istiyorum aklımızda olsun,fikir olsun diye :) Avrupalılar ona French Toast diyorlar bu afilli adın ardında bildiğimiz bir klasik çift gizli: yumurta ve ekmek.

Malzemeler:(İki kişi de iştahlı ise iki ikişilik tarif için;yaklaşık 8 dilim ekmek)



  • 1cm kalınlığında kesilmiş 8 dilim beyaz ekmek
  • 5 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Kızartmak için 3 yemek kaşığı zeytinyağı,daha lezzetli olması için tereyağı da tercih edilebilir.

Hazırlanışı:

Yumurtaları çırpabileceğimiz bir kaseye kırıyoruz.




Sütü ekliyoruz.


İyice çırptıktan sonra tuz ve tarçını da ekliyoruz.



Hazırladığımız karışımda ekmeklerimizi yüzdürüyoruz.




Yağı tavaya alıp ısıttıktan sonra ekmekleri diziyoruz ve bir tarafı kızardıktan sonra diğer yüzünü de çevirerek güzelce kızartıyoruz.





Sonuç:



Kendisine en çok yakışanın Bozcaada domates reçeli olduğu kanısındayım,ama üzerine bal ve her türlü reçel ve peynirle gidebilirsiniz.

Afiyet olsun ! :)