Sunday, January 9, 2011

Tavuk ve Sebzeli Noodle


Malzemeler:

  • 2 parça tavuk göğüs
  • 1 adet havuc
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet taze soğan
  • 5-6 adet babycorn
  • 1 tatlı kaşığı kadar taze zencefil (doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
  • Soya sosu
  • Zeytinyağı
  • Karabiber,tuz,acı pul biber
  • 3 parça noodle (bir paket içersinde parça parça olan markanınkini kullandık)

Hazırlanışı :

Havuç,kabak,kırmızı biber ve taze soğanı jülyen kesiyoruz.Babycornları da 2 3 parçaya ayırabilir ya da ince şerit kesebilirsiniz.




Taze zencefili bıçakla ince ince doğruyoruz.




2 göğüs tavuğu da jülyen kesiyoruz.




Wok tavanın içerisine biraz yağ koyup taze zencefili ekliyoruz, tavukları içine atıyoruz,biraz çevirdikten sonra kabak,havuç ve biberi ekliyoruz.Sebzeler pişerken soya sosunu da yavaş yavaş koyuyoruz.Bir tatlı kaşığı pirinç sirkesini de ekliyoruz.




Baharatları da ekleyip sebzeler sularını salana kadar pişirmeye devam ediyoruz.Son olarak da taze soğan ve babycornları ekliyoruz.Baharatları ve tuzunu da koyup biraz daha karıştırarak pişiriyoruz.




Bir yandan da kaynamış suya noodle ı koyup 5-7 dakika kadar haşlıyoruz.Süzdüğümüz noodle ı sebze ve tavuk karışımının olduğu woka ekliyoruz.




 Biraz daha soya sosu ekleyip karıştırıyoruz.





İsteğe göre biraz daha soya sosu ekleyip ocaktan alıyoruz ve servise hazııııııır !

 


 





Afiyet olsun !