Wednesday, February 16, 2011

Ev Yapımı Tortilla'yla Mexican Wrap ve Elma Enchiladas





Tortilla malzemeler:
  • 4 su bardağı un
  • 1/3 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 bardak tereyağı
  • 1+1/2 su bardağı ılık su

Hazırlanışı :

4 bardak unu derin bir kaba alıyoruz,kabartma tozunu ekliyoruz.


 
Tereyağını da un karışımına ekliyoruz.


Tereyağını bütün hamura yedirdikten sonra ılık suya deniz tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.Ilık suyu yavaş yavaş una ekliyoruz.Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.


Hamuru 20 dk kadar bekletiyoruz.Daha sonra hafif yassılaştırdığımız hamuru,hamur bıçağı ile 12 eşit parçaya ayırıyoruz bunun için ilk önce hamuru 4 eşit parçaya ardından da her bir parçayı 3 eşit parçaya ayırıyoruz.


Hamur parçalarını minik toplar haline getirip merdaneyle açıyoruz.Bu arada hamur toplarını elinize almadan önce minik bir parça tereyağını avuç içinizde eritin.


İnce açtığımız tortillaları ısıtılmış krep tavasında her bir yüzünü 45-60 sn olmak üzere çeviriyoruz.Tavadan aldığımız tortillaları havlu içine koyuyoruz,tavadan aldığımızda da sıcakken üzerlerine çok az tereyağ gezdiriyoruz.





Mexican Wrap iç malzemeleri:

  • 2 parça tavuk göğüs
  • 4-5 tane meksika biberi
  • 2-3 kurutulmuş acı kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 kuru soğan
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • karabiber,tuz,kekik,köri

Tatlı domates sos için:

  • 4-5 tane domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:

Domatesleri küp küp kesiyoruz.Sarımsakları da ince dilimliyoruz.




Zeytinyağını tencereye alıp sarımsakları yağda biraz çeviriyoruz.




Domatesleri tencereye ekleyip sularını salana kadar sarımsaklarla beraber pişiriyoruz.Toz şekeri de ekleyip bir süre daha ateşte bırakıyoruz.




Diğer taraftan tavuklu iç harc için,tavukları jülyen kesiyoruz,sarımsakları dilim doğruyoruz,meksika biberlerini ince şerit kesiyoruz,soğanları da halka doğruyoruz.








Wok tavaya yağı ve sarımsakları alıyoruz.Biraz çevirdikten sonra tavukları ekliyoruz.




Yıkadığımız kurutulmuş acı biberleri de tavuklara ekliyoruz.




Biberlerle de biraz çevirdikten sonra soğanları da ekliyoruz.




Son olarak da meksika biberlerini ekliyoruz.




Karabiber,kekik,deniz tuzu ve köriyi ekliyoruz.Tavuklar iyice piştikten sonra tatlı domates sosunu da ekliyoruz.




Sosla birlikte de bir kaç dakika daha pişiriyoruz.Sos hazır !

Tortillaların içine süzme yoğurt sürdükten sonra marul,maydonoz ve mısırı koyup,tavuklu iç harcı da ekliyoruz.













Elma Enchilada malzemeler:
  • 5 tortilla
  • 2 elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • ceviz
  • 1/2 bardak toz şeker
  • 1/2 bardak esmer şeker
  • 1/3 bardak tereyağ
  • 1/2 bardak su

Hazırlanışı:

Elmaların kabuklarını soyup küp küp kesiyoruz.




Elmaların üzerine 1 çay bardağı toz şeker,tarçın ve cevizi ekliyoruz.





Karışımı tortillaların ortalarına yerleştirip sarıyoruz. Önceden 125 dereceye ısıtılmış fırına veriyoruz.




Bu sırada üzerine dökeceğimiz  sıcak sosu hazırlıyoruz.Toz şeker üzerine esmer şekeri ekliyoruz.





Üzerine ılık su ve tereyağını ekleyip kısık ateşte ısıtıyoruz.





Enchiladas fırında üzerleri kızarmış çıtır br kıvama geldiğinde çıkarıp üzerine sıcak sosu döküyoruz.




Buen Provecho !