Saturday, December 11, 2010

Ballı Hardal Soslu Chicken Fingers



Chicken Fingers için gerekli malzemeler:
  • 3 Parça tavuk göğüs
  • 2 yumurta
  • Galeta unu (yarım paket)
  • Ketçaplı cips,haydarili cips,peynirli mısır cipsi ( tercihe göre)
  • Tuz,karabiber
  • Yarım su bardağı mısırözü yağı
Hazırlanışı:

Tavukları yıkayıp jülyen kesiyoruz,yassı bir kaba yumurtaları kırıp çatalla çırpıyoruz bu noktada bir tutam tuz ve karabiber ekledik.Başka bir yassı kaba yarım paket galeta ununu koyuyoruz,paket içindeki cipsleri üzerlerine sert bir cisimle vurmak suretiyle acımadan parçalıyoruz ve galeta unuyla karıştırıyoruz.Tavuk parçalarını önce yumurtaya batırıp sonra galeta unlu karışıma buluyoruz.


Kızdırdığımız yağa tavuklarımızı dizip bir güzel kızartıyoruz.


Ballı Hardal Sos için Malzemeler:
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 2 çay kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz
Hazırlanışı :

Bütün malzemeleri karıştırıyoruz işte bu kadar :) Buzdolabında da bir 10 dakika bekletirseniz daha da güzel oluyor.




Sunum için de yanına akdeniz yeşillikleri ve patates kızartması eklemeyi öneriyoruz ve sonuç :





Bon Appetit !









2 comments:

  1. bu harika tarif benim gibi bir beceriksize bile yemek yaptırdı. Bu kadar açıklayıcı yemek tarifi ben hiç görmedim. Özellikle acaba doğru mu yapıyorum diye şüpheye düştüğüm anlarda fotoğrafların büyük katkısı oldu:)
    Ailecek yedik, teşekkür ederiizzz...

    ReplyDelete
  2. Balli hardalin nasil yapildigini ariyordum internette bloguna denk geldim cok guzelmis ellerine saglik:)

    ReplyDelete