Sunday, February 27, 2011

Karamel ve Çikolatalı Mousse


Malzemeler:

  • 300 gr bitter çikolata
  • 1/3 su bardağı beyaz şeker
  • 2/3 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı krema (ısıtılmış)
  •  3 yumurta sarısı
  • 2,5 su bardağı krema(köpürtülmüş)




 




Hazırlanışı: 

Önce çikolataları bıçakla ince ince kesiyoruz ne kadar ince o kadar iyi çünkü en fazla benmari usulü eritme şansımız olacak,en iyi ihtimalle de üzerine sıcak karışım eklediğimizde tamemen erimeliler.


















3 yumurta sarısını beyazlarından ayırıp çırpmak için derin bir kaba alıyoruz.Köpürene kadar mikserle çırpıyoruz.İçinde bol miktarda hava kabarcığı olduğundan emin olduğunuzda durabilirsiniz :)










Diğer taraftan karamel yapma işlemine geçiyoruz,ilk kez yapanlar için Coca Cola'nın gizli tarifini bulmuş gibi bir his yaratabilir,zira sadece şekerin ocağın üzerinde eritilmesi ve krema karıştırılması gibi kolay bir yöntemle mükemmel kokan karamele ulaşmak bize oldukça çılgın geldi,tabi mutfakta bizden uzun geçmişe sahip kişiler bunu çoktaaan deneyimlemişlerdir :)







Esmer ve beyaz şekeri sos pişirme tenceresine alıyoruz,kısık ateşte sıvılaşana kadar bekliyoruz.








Isıttığımız kremayı yavaş yavaş erimiş şekere ekliyoruz.Bu arada inanılmaz kokular çıkmaya başlıyor tabi.Karamelize olmuş şeker yer yer sertleşmişse korkuya kapılmayın sabırla karıştırmaya devam edin.









Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam ediyoruz.













Karameli köpürttüğümüz yumurta sarılarına her defasında bir çorba kaşığı olmak üzere -çırpmaya başladığımız kaba -ekliyoruz.






 
İyice karışana kadar çırpıyoruz,ardından karışımı çikolataların üzerine ekliyoruz.




Benmari usulü ısıtmaya başladığımız kabı yumurta ve karamelli karışımla iyice karışana kadar yavaş yavaş çeviriyoruz.

   

Çikolata iyice ısındığında şöyle bir karışımınız olacak:




2.5 bardak kremayı da mikserle çıparak köpürtüyoruz ve çikolata karışımımıza ekliyoruz.





Yavaş yavaş karıştırıyoruz,homojen bir karışım elde ettiğimizde servis kaselerine alıp buzdolabında soğuyana kadar bekliyoruz,dolaptan çıkarıldığında servise hazır.Afiyet olsun !





No comments:

Post a Comment